Over Annette Aarts

Annette Aarts (1966)

Als coach draag ik bij aan de ontwikkeling van mensen en teams in organisaties. Zien dat bij mensen het kwartje valt, en hoe hun nieuw verworven inzicht en gedrag hen effectiever en succesvoller maakt, maakt dit werk voor mij zo boeiend en betekenisvol.

Voordat ik in 2009 als zelfstandig coach en procesbegeleider startte heb ik vanuit Mans Adviesgroep organisaties in de profit- en nonprofit sector ondersteund bij cultuur- en gedragsverandering. Na jaren onder meer bij AkzoNobel en het UMC Utrecht te hebben gewerkt, heb ik de switch gemaakt naar coaching en ontwikkeling van mensen en organisaties.

Mijn passie is mensen in beweging brengen. Als procesbegeleider, trainer, coach en adviseur draag ik bij aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen in organisaties. Ik begeleid mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling, vanuit de driehoek rol – persoon – organisatie. ‘Hoe kan ik als persoon, in mijn rol effectief en met plezier bijdragen aan waar wij als organisatie voor staan?’ Daarbij gaat het om bewustwording van gedrag, onderliggende drijfveren, ontwikkeling van nieuwe gedragspatronen, (persoonlijk) leiderschap. Mensen ontwikkelen zich vanuit drie invalshoeken: hoofd, hart en handen: ofwel via denken, voelen en doen. Zien dat bij mensen het kwartje valt, en hoe hun nieuw verworven inzicht en gedrag hen effectief en succesvol maakt in de organisatie, maakt dit werk voor mij zo boeiend en betekenisvol.

Het perspectief van waaruit ik met mensen, teams en organisaties werk is een combinatie van Transactionele Analyse, systemisch werken en Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Ik werk ervaringsgericht. Door denken, voelen en doen te integreren ontdekken mijn cliënten en opdrachtgevers nieuwe inzichten en opties ten aanzien van hun ontwikkelvraag. Een begeleidingstraject is voor mij geslaagd als mensen en teams zich nieuwe gedragspatronen eigen hebben gemaakt waarmee ze met meer gemak en plezier hun doelen bereiken.

Ik ben van origine gedragswetenschapper (Universiteit van Amsterdam). Als coach en trainer heb ik de driejarige Nederlandse opleiding tot Transactioneel Analist (TA) afgerond. Transactionele Analyse onderzoekt de communicatie tussen mensen èn de daaronder liggende dynamische drijfveren en patronen. Ik zoek de verdieping in de vakgebieden psychologie en neurologie: hoe onze hersenen ons gedrag sturen. Als coach ben ik aangesloten bij de NVTA, de beroepsvereniging van Transactionele Analyse. Meer informatie vind je in mijn CV.

Ben je benieuwd naar hoe ik werk? Op www.linkedin.com/in/annetteaarts beschrijven een aantal klanten hun ervaringen met mij als trainer, coach en procesbegeleider.